28 aprilie 2009

vesti

dragii mei dragi,

va multumesc pentru mesaje, ma impresionati, abia ne cunoastem!

suntem atat de departe si uite ca v-ati gandit la mine! multumesc!

din fericire am fost plecata din mexic, de vineri, am revenit abia acum si am nimerit intr-un oras pustiit de panica si masuri de precautie.

Restaurante, cinematografe, stadioane, biserici, scoli inchise, toate tarabele alea unde se vinde mancare, la colt de strada, au disparut, un lustragiu pe ici pe colo curata constiincios pantofii trecatorilor, cu masca bine aranjata pe nas, trecatorii care nu suporta masca, din cauza caldurii, criza in farmacii si Doamne ajuta in gura oamenilor, ca nici cutremurul de aseara nu le-a picat prea bine in context. 

Bursa zvonurilor si eu care imi spun ca adevarul e undeva la mijloc plus un enunt pompos din partea mea: traiesc momente istorice!

ma apuc sa citesc presa si comunicatele autoritatilor, eu sustin ca s-au miscat repede si bne cu totii, comentariile cititorilor imi dau de inteles ca se putea si mai repede. 

ADEVARUL E LA MIJLOC, MONICA, AI UITAT?

16 comentarii:

  1. Bine ai revenit! Cat despre gripa, aici FDA recomanda sa "stay in the house, don't talk to neighbors" - ideal pentru gamersi, pasionatii de filme sau de citit :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai si mai mergi la serviciu?
    Sanatate!
    Stirile de aici pe subiectul asta au ingrozit pe toata lumea. Televiziunile romanesti abia asteapta, doar-doar o aparea si la noi vreun caz, sa aiba subiect de crestere audienta, ca si cu cutremurul (a fost un cutremur mic, care a starnit o gramada de discutii)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca esti bine!
    Sa nu umbli fara masca de tifon, daca asa se cere:)
    In rest, ca sa mai zic? Eu am fost in Coreea de Sud in noiembrie 2002 cand incepuse aviara pe-acolo si umblau coreenii cu masca de tifon si eu nu stiam de ce. Am aflat mai tarziu.
    Multa sanatate si fereste-te cat poti!

    RăspundețiȘtergere
  4. mai bine mai pleci intr-o vacanta, sa stii...ca asa, de aici nu suna foarte bine
    bucurestiul de vis- iti garantez ca televiziunile nu asteapta cu nerabdare primul caz de gripa in romania.

    RăspundețiȘtergere
  5. aualeu, ai grija, umbla numai cu masca

    RăspundețiȘtergere
  6. Maria Coman - este aceeasi discutie ca si in cazul cutremurului. Intrebarea pe care mi-as pune-o este de ce tot mai multi telespectatori au aceeasi impresie (de goana dupa subiecte care cresc audienta), daca ea este gresita? Inseamna ca exista o problema de comunicare din partea televiziunilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. bucurestiuldevis- nu imi aduc aminte sa fi avut vreo discutie despre cutremur. altfel, intrebarea pe care mi-as pune-o eu este de ce acesti telespectatori multi care cred ca se cauta subiecte pentru audienta se si uita la ele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Maria Coman
    Imi cer scuze, nu am fost suficient de explicita, a mai fost o discutie legata de cutremur pe alt blog, la care am comentat amandoua.
    Cat despre telespectatori, este adevarat ca sunt multi care se delecteaza cu stirile de un anumit gen (ma refer la: morbiditate, scandal si panica), eu una prefer un alt gen de presa. Este o optiune personala, la fel cum sunt si opiniile mele.
    Sper ca nu am deranjat pe nimeni, nici pe tine, nici pe Monica (ne-am indepartat de subiectul postarii initiale, profitand de amabila gazduire).

    RăspundețiȘtergere
  9. Dragele mele Bucurestiul de vis si Maria, nu ma supar, ati clarificat, sper, problema. Si eu sunt pentru altfel de jurnalism, asa cum sunt multi dintre cei care lucreaza si cu scandaluri, cutremure si epidemii, dar adevarul trebuie scos la iveala, m-au iritat rau autoritatile mexicane in ultimele zile, atata superioritate si ironie la adresa presei nu am vazut de vreo jumatate de an, de cand am plecat din romania.

    RăspundețiȘtergere
  10. bucurestiuldevis- si ti s-ar parea mai frumos sa nu se spuna nimic despre gripa porcina?. eu nu spun ca ce s-a intimplat in seara cutremurului a fost ok, dar in niciun caz nu a fost vorba despre goana dupa audienta. ar fi fost mai bine sa fi fost asa
    monica- la noi te amendeaza CNA pentru ca citezi o declaratie a primarului. Care primar la momentul respectiv nu crea panica, dar tu o faci, daca il citezi

    RăspundețiȘtergere
  11. aoleu, de faza asta nu aveam cunostinta! da, asa e1 presa e de vina! asa cum in mexic presa e de vina ca se intampla jafuri si talharii. ca nu mai vin turistii, tu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Monica, multumesc frumos! Nu apreciez obtuzitatea autoritatilor fata de presa, inseamna ca nu numai aici se intampla asa.

    Maria Coman: Nu am spus ca nu vreau sa fiu informata. Din contra, vreau sa fiu informata corect, insa fara toate elementele despre care am discutat mai sus.
    Si se intampla sa cred ca, daca lucrurile au mai miscat in tara asta, se datoreaza si presei care a fost cu ochii pe autoritati.
    Sper ca acum am reusit, vorba Monicai, sa clarificam aceasta problema.

    RăspundețiȘtergere
  13. No apai ma bucur ca esti bine si relatezi de la fata locului :-) Ca dupa toate fricile de pe lumea asta si problemele de aici din Sudan, ma intrebam ce poate sa imi atraga atentia :-) Cineva zicea ca toate fricile se reduc la frica de moarte...si ca multi dintre noi ar face orice sa nu moara. Io cred ca din toate 'crizele' astea unii beneficiaza, altii sufera si Planeta si viata merg inainte (youtube, George Carlin :-)). Oare ce stiau dacii de-i trimiteau pe cei mai viteji prin suliti catre zei, in uralele asistentei? Cre' ca tre' sa ne bucuram de viata mai bine :-) Keep us posted...

    RăspundețiȘtergere
  14. Cum adică "din fericire am fost plecata din mexic" (subl. mea)? Nu ţi-e bine?!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...