7 mai 2009

cand banii si politica alunga carantina

Primesc o alertă prin SMS de la un serviciu de ştiri care mi se pare chiar cool, că în capitala Mexicului mâine se redeschid restaurantele, cinematografele şi toate locurile despre care se povestea de dimineaţă că vor mai rămâne închise până la noi dispoziţii.

Decizia nu a luat-o preşedintele statului, că nu e treaba lui să guverneze Districtul Federal, ci guvernanţii locali. Felipe Calderón e supărat foc.
El nu pricepe însă că industria recreativă, restaurantieră şi cum altcumva mai poate fi botezată, are bani. Numai Carlos Slim are în oraş 33 de multiplexuri, de exemplu, iar legendarii mei 35 de mii de chelneri (oare cât o să-i mai pomenesc??) nu lucrează pe trotuare, da?
Capac la toate, a început campania electorală şi e mai mult decât dureros să nu faci tu o adunare cu care o fi echivalentul exact exact lui "mici şi bere" aici, unde arta culinară nu e de ici de colo? Tamales si pulque? 

Ah, să nu uit să merg la vreo aglomeraţie din asta, prin iunie! Nu că mi-ar da mie şapcă, tricou, brichetă, pix şi care mai e moda prin România? doar nu am drept de vot aici.
În iulie vin mid-term elections, membrii Camerei Deputaţilor sunt aleşi o dată la trei ani, cei ai Senatului, ca şi preşedintele, o dată la şase ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...