2 mai 2009

gripa si compensatii

E vacanţă până pe 5 mai, în Mexic.

Vacanţă oficială, salariaţii îşi primesc banii, nu mai ies în lume, nu cheltuiesc, au o singură grijă: să nu se îmbolnăvească.
Există o mare problemă, însă. Cei care îşi rotunjesc veniturile din bacşişurile lăsate de clienţi. Pe fiecare chitanţă primită în restaurante, la fel ca în Statele Unite, sub total e o rubrică unde poţi completa care e recompensa pentru serviciul oferit. Noi, pentru multă vreme, am lăsat 10%, până ce un cunoscător al locului ne-a spus că salariul unui chelner e cel minim pe economie, de 50 de pesos pe zi. Acum că restaurantele pot face livrări doar la pachet, chelnerii pierd serios, aşa că guvernul le-a promis alţi 50 de pesos pe zi,  compensaţie, pe perioada cât restaurantele stau cu scaunele răsturnate pe mese.
Alte compensaţii primesc familiile al căror susţinător e internat în spital cu gripa nouă (oare în cât timp pot fi testaţi toţi bolnavii, ca să se ştie că nu e doar o pneumonie ci ditamai boala nouă?) între 3 şi 6 mii de pesos, o singură dată. 
Statul se obligă să plătească şi înmormântarea victimelor.


2 comentarii:

  1. Şi eu tot 10% lăsam. Să înţeleg că voi, acum, lăsaţi mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  2. nu, acum nu lasam nimic. mi-am propus eu sa reeduc 100 de milioane de locuitori. sunt cunoscuta ca doamna din palatul de fier care nu lasa bacsis si care din copilarie poarta o peruca blonda, avand puteri demonice de fetita si continuand ca femeie. tot intru deghizare, cant cand vorbesc utilizand deal-vale italienesc. asa mi-am castigat o buna parte din avere lucrand in radio si televiziune, sefilor din romania placandu-le la nebunie cantecul si jocul.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...