30 mai 2009

luand taurul de coarne...

Manechina cu lentile de contact albastre care rânea în casa noastră avea un obicei ciudat, bazându-se că de multe ori sunt cu capul în nori. Îmi lua din portofel numai şi numai hârtii de 500 de pesos. Probabil controla zilnic, nu m-am gândit că dacă lua de la noi cam câţi bănuţi câştigă o secretară de firmă, plus cadouri pentru prinţesa ei pre nume Belen care e o simpatică şi jumătate, are rost să mă duc cu poşeta după mine prin toată casa. 

Am vrut să cer nişte nitrat de argint de la un fotograf, să pun în portofel, dar mi-am dat seama că pulberea va ajunge în toată poşeta şi m-aş fi putut trezi şi eu cu degetele negre pentru vreo săptămână. Apoi, mi-era teamă de confruntare şi din motive legate de forţa fiecăreia dintre noi.

Aşa că am rugat perechea să procedeze la adio (nu am fost de faţă).
 
Acestea fiind spuse, cum abia ieri am găsit o înlocuitoare şi mai verificată decât madam Liliana, eu între timp am rânit, făcut teme şi ieşit în oraş. Ieri, din cauză de râvnă şi de ciudă că nu sunt aşa de vrednică precum Duracell despre care v-am vorbit mai sus, am făcut ceva care s-a soldat cu o durere musculară intercostală pe partea stângă, de noroc că ştiam că inima nu doare, că m-aş fi declarat învinsă de altitudinea la care trăiesc şi aş fi cerut regim special, de trai la Roma sau în România, din motive de boală. Şi am ajuns la hammam, iar acum miros a smochină şi sunt pamperită din cap până în picioare. Şi nu mă mai doare acel intercostal ci altul.
Nu am mai citit prea multe, în schimb am văzut filme mexicane, sunt amorezată de cinematografia de aici, am luat  de la reduceri nişte filme la preţul unui bilet de cinema, acum trebuie să cumpăr alt suport pentru DVDuri, am fost la teatru, că acum îmi permit, adicătelea înţeleg spaniola, şi am găsit nişte filme pe iutiub, de am lăsat nişte artişti să moară de foame şi m-am uitat fără să plătesc nimic. Apropo, dacă pricepeţi spaniolă, căutaţi pe site-ul înainte pomenit Todo el poder. Ca să ştiţi cum stau lucrurile pe aici. Nu dau link, să nu dispară comoara.

9 comentarii:

  1. Buna Monica, am citit blogul tau si ma bucur mult ca l-am gasit.Toata lumea care aude ca sunt fascinata de Mexic si de spaniola pe care o vorbesc mexicanii, rade si spune ca asta este o fantezie de-a mea. Crezi ca putem coresponda in viitor pe tema Mexic??? Multumesc, Bianca

    RăspundețiȘtergere
  2. Da' nu se multumea cu putin fata care-ti facea curat. 30 de euro nu e chiar o suma minora...
    In seara asta ma uit la fimul recomandat de tine :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. acum nu ma mai simt atat de paranoica pt ca atunci cand veneau cei de la curatenie imi puneam lucrurile de valoare intr-un rucsac care statea intr-o camara pe care o aveam sub priviri tot timpul.
    nu am avut curaj sa plec de acasa cat faceau aia curatenie :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Si asa, te-a furat manechina Liliana sau cum so fi numind...Hm, urasc sa ma fure cineva...sa ceara, ca poate-i dau...dar sa nu fure! Si, o da, cuvantul TROMFI...de cand nu l-am mai auzit! Plus ca ce mai radeau baietii fini de Bucuresti cand ziceam eu "tromf"...
    Si cum adica cum adica "statutul îmi interzice să mă exprim" despre cultura si civilizatia locala?! Chiar deloc?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acuma, Bianca, afla si tu de ce rad aia cand vorbesti despre Mexic, nu e cumva de la faptul ca vad prea multe telenovele?
    @Milady: te crez ca nu se multumea cu putin! Am aflat intre timp ca si prin alte locuri se fura si acolo oamenii au avut coraj sa puie veioza in ochi la faptasi si a aflatara ca avea rate si nu le putea plati. Ceva cu plapuma si cat sa te intinzi, nu stiu.Ce e mai rau ca noi creem impresia de bogatasi cand nu e asa dar si mai rau, asta cu furtul.
    @mimi: apai de ce sa te simti rau? Aoleu, mai stii cand ti-o laudam pe Liliana si pe mine care ii faceam un bine si ii sustineam familia financiar? :)))))))))) astia nu au recunostinta, mi s-a mai zis, zilele trecute.
    @Flavius:asta cu furtul e rau, nu am putut manca o zi intreaga recapituland si rememorand tot ce ma lega de fiinta aia si mi se parea ca, in general, unul care fura, isi alerge victimele si in functie de alte criterii:)
    statutul de studinte/maestru la Universitatea Nationala Autonoma Mexic imi interzice sa spun ca guvernantii sunt cum iti imaginezi ca sunt, din moment ce rar ma mira cate ceva, venind din Romania:)))
    ce ma frapeaza e ca au mirari pe care noi in tara noastra le aveam acum 10 ani. Ce greu trebuie sa fi trait si ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica iti multumesc pentru raspuns.Probabil ca sunt invidiosi cei care rad de mine. Ca sunt sau nu fani ai productiilor Azteca sau Televisa asta nu stiu...In telenovele totul se termina cu happy end, majoritatea devin bogati si locuiesc in haciendas fabuloase. Mine mexicul ma intereseaza pentru istoria lui, incepand cu civilizatia maya....

    RăspundețiȘtergere
  7. in acest moment, daca inca nu ai citit, iti recomand El laberinto de la soledad, a lui Octavio Paz. Cauta pe scribd, daca vorbesti spaniola. cat despre istorie, civilizatia maya e o infima parte din ce e de stiut despre mexic, iti dai seama???

    RăspundețiȘtergere
  8. Monica, iti multumesc pentru recomandare. Cartea a aparut si in limba romana :-) Am gasit-o!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Monica, iti multumesc pentru recomandare. Cartea a aparut si in limba romana :-) Am gasit-o!!!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...