6 mai 2009

si a venit si 6 mai!

Maşini pe străzi, magazine deschise, au început să revină menajerele în casele oamenilor (mda, spionez de la geam:)

Statisticile Ministerului mexican al sănătăţii arată aşa: 
1112 cazuri de gripă, din care 42 sunt decese.
Autorităţile mexicane consideră în continuare că au acţionat repede şi că, mai mult, experienţa lor le va fi folositoare ţărilor care abia acum au de a face cu gripa nouă. 
Citând din preşedintele Felipe Calderon, grija principală a mexicanilor este, acum, să recupereze pierderile din economie.  
Aflăm de la OMS că Mexicul nu exportă gripa şi că ONU le va cere celorlalte state să nu mai oprească sosirea avioanelor mexicane pe teritoriul lor. 
A fost o carantină lejeră: angajaţii (cu excepţia chelnerilor, cred că vă vine să râdeţi când vă tot spun despre categoria chelnerilor, dar în Ciudad de Mexico sunt vreo 35 de mii, au un sindicat puternic etc) nu au suferit pierderi, au primit tot felul de mici concesii (de genul eliminarea programului hoy no circula, care restrictionează circulaţia maşinilor, pe zilele săptămânii, în funcţie de vechimea autoturismului şi alte caracteristici), furnizorul meu de cablu ne-a dat HBO la liber ("ca să avem ce face în familie" cam aşa ne explicau) şi altele care nu îmi vin în minte acum.
Nu toţi elevii s-au întors la şcoală. Azi şi-au reluat cursurile universităţile şi liceele, de mâine sau chiar de luni, depinde de guvernatori/directori şcolile primare, gimnaziul şi grădiniţele.
Restaurantele şi cinematografele rămân închise. Se vorbeşte că ar putea să-şi deschidă uşile dacă se va respecta o distanţă anume între mese şi dacă în sala de proiecţie spectatorii vor sta la două scaune distanţă.
Se pare că sezonul uscat a fost mare prieten cu virusul, aseara A (H1N1) a luat un bobârnac de la ceruri însă, stropi grei de ploaie au căzut peste oraş dar pentru foarte, foarte puţin timp. 

2 comentarii:

  1. Stai in casa! Ca sa nu te indopi cu antibiotice!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce crezi, că am fost fraieră să ies?
    oamenii ăştia nu-s normali, mulţi se comportau de parcă nu s-a întâmplat nimic. nu am binoclu să-mi fi dat seama ce era la celălalt colţ de stradă care se zăreşte de pe balcon:) dar mi se pare că s-a mutat un nou lustragiu acolo.
    vezi că antibioticele nu sunt pentru gripă, dar oricum nu am pus aşa ceva în gură de vreo zece ani.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...