27 februarie 2010

mexic, morti misterioase, Facebook si detectivi ad-hoc

O ştire aproape de banal, aici în Mexic: la 24 octombrie poliţia a găsit pe şoseaua de centură a Capitalei trupul fără de suflare al unui tânăr.Urme de vopsea gri care ar putea duce la maşina care l-ar fi lovit.  Un alt mort  şi atât, pentru autorităţi, un om drag pierit fără să se ştie de ce, pentru familie.
Şi o soră. O soră atât de hotărâtă să afle cum se face că,
fără să fie beat ori drogat, fără să aibă vreun sens prezenţa sa în acea parte a oraşului un băiat de 20 de ani nu mai este. Un grup pe Facebook. Fata caută indicii, 7257 membri în acest moment. Ziarele care admiră iniţiativa şi care îi numesc pe toţi cei peste 7500 de oameni detectivi.Cititori în admiraţie şi ei. Genial! Intru, mă aştept la scheme ca de Cornel Dinu pe o tablă verde, idei, Prison Break şi alte alea şi dau peste mesaje de condoleanţe. Lacrimi. Întrebări retorice.

Apropo de Facebook: genial! Ca să fiu sigură că anumite persoane nu îmi vor scotoci prin sertarele dulapului personal, am bifat nişte setări de siguranţă că nu mă va găsi nici mama, plus blocat nişte persoane. Mi-a plăcut avertismentul: Atenţiune, blocând această persoană nu veţi mai fi văzut şi nici n-o veţi mai vedea, în mare parte în tot Facebook-ul. Dar mare grijă! Acest lucru nu e valabil şi în viaţa reală! Şi mi-ar fi plăcut să fie aşa şi în realitate. Ceva mai cool decât The eternal sunshine of the spotless mind. E vineri, e soare. Şi ascult melodia asta.

3 comentarii:

  1. david gray e cool, dar a cam disparut... dar probabil are cont pe facebook :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Un paradox matematic: "[...] 7257 membri în acest moment. Ziarele care admiră iniţiativa şi care îi numesc pe toţi cei peste 7500 de oameni detectivi." (sublinierile mele)

    (Salutăm necuvintele verificatoare!)

    RăspundețiȘtergere
  3. un singur ziar admiram aici: reforma. s-a apucat sa umfle, eu ma dusesem la FB sa vad cati is, pe capete, asteptand, dupa entuziasmul ziarului sa gasesc 9000 nu 7500 si cand colo 7257 atunci 7549 uite fix acum. probabil ca se bazau pe un ritm de crestere or something.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...