24 iunie 2010

drumul catre vest trece prin est

Salutări de la Tîrgu Mureş, unde luna iunie se trăieşte în pulovăr. Săptămâna aceasta, cel puţin.

Ce e cu titlul, Monica?
Oglinda perfectă a drumului parcurs de la  Roma către urbea natală: Roma- Bucureşti- Cluj, zbor de 50 de minute care a ajuns, graţie vremurilor tulburi care inundă ţara, unul de 16 ore, dacă pun în calcul aterizarea pe Mihail Kogălniceanu, aşteptatul bagajelor de la cală, al şoferilor de autocar, drumul de 25 de km până la Hotel Perla, 3 stele, Mamaia, somnul de două ore, trezitul buimac şi răspunsul cu "si!" la telefonul de la recepţie menit să mă trezească, târâtul celor 23 de kilograme plus alte 10 înapoi la autocar, pe ploaie, drum la aeroport, aterizare la Cluj, drum cu maşina până în târgul local. 

Aici s-ar fi cuvenit un colaj paparaţii. Printre pasageri, un domn la 40 şi de ani, cu cordeluţă neagră, cerc din plastic. Eu mă uitam fix la ea şi după mult timp mi-am dat seama cine era purtătorul.

Clujean care lucrează în Bucureşti şi care se gândise, ca şi mine, că mai bine 50 de minute pe avion plus orele de aşteptare de dinainte decât mers cu trenul de noapte.

Şi aici, ce? Neputinţă în faţa hainelor îndesate în geamantan cu ochii pe Accuweather si canicula din România. Dar am o mamă strângătoare şi dimensiuni deloc diferite faţă de cele de acum 15 ani aşa ca dacă mă vedeţi 90istă pe stradă sunt eu, Monica, un călător neadaptat.

12 comentarii:

  1. 1. Imi pare rau ca ai avut asemenea aventuri la venirea acasa. Sper sa le iei cu rabdare si tutun.
    2. Imi place ca ai aceleasi dimensiuni ca acum 15 ani, bravo tzie!

    DAR

    3. Cel mai mult imi place de mama ta. E totala, gagica. Bun simtz ardelenesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca vrei iti aratam si rochita in care m-au botezat,saboteii cu albinute de cand aveam 3 ani si abia mergeam in ei, carnetul de note, primul caiet de scriere si alte alea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uh, ce aventura.
    Acum trebuie sa-ti adaptezi si coafura si machiajul la straiele din secolul trecut. Propun un permanent stilul miel si albastru cu roz pe pleoape.

    RăspundețiȘtergere
  4. e, dar esti acasa, si uite ce faina e mama ta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma, Monica, eu vreau. Sa ne aratzi alea despre care zici. Nu atit carnetul de note, ma lasa rece, dar rochitza de botez si sabotzeii cu albinutza, absolut!
    As fi crezut ca potzi accepta un f. mic compliment.
    Natzia asta romana are bube mari si comunismul nu e rasounzator chiar pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vera, dar nu am perceput ca negativ complimentul. doar ca voiam sa ma laud cu ce mai tine mama bine impaturit. e mai degraba sentimentala decat strangatoare. si asa mai o jacheta, mai niste pantaloni...pana mai are loc, tot aduna!
    iar rochita de la botez se va folosi la urmatorul botez din familie(neprogramat) ca si eu sunt tot asa

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok, atunci scuze, dar asa mi se paruse, ca downplay complementu.

    Deci, domne, ne aratzi roquitza si espadrilele cu albinutz?

    RăspundețiȘtergere
  8. oh, Beatrice, abia acum ti-am vazut comentariul. de la ploaia asta mocaneasca partea cu permanent miel s-a rezolvat. sa vad si cu machiajul!
    Zazuza, da!

    RăspundețiȘtergere
  9. Hai, Monica, nu fi tristă, şterge-ţi lacrimile! O să tot fie Campeonate Mundiale! Şi, oricum, los chicos au ajuns până-n optimi!

    RăspundețiȘtergere
  10. am fost si eu in Mures in mai si a ploat non stop... nasol :)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...