11 iunie 2010

Mexic, fotbal, bani si randament

Mă întreabă A. dacă am plecat în Africa de Sud, la fotbal. Nu, mulţumesc, să rămânem la fotbal.
Aşa îmi trebuie dacă nu-mi place sportul, regele, presa de profil, nu mă pricep la nimic.
Dar, graţie radioului, reţin esenţialul: cum meciurile aici se vor vedea dimineaţa, restaurantele vor ţine deschis cu ditamai ecranele în locuri alese cu grijă. Chiar şi restaurantele care nu erau specializate în mic dejun (care aici, oare v-am mai spus?, e o masă cu adevărat consistentă: fructe, cafea, patiserie plus felul doi, omlete, ouă în toate felurile, sosuri grele, fasole şi alte alea). Se speră câştiguri mari care să compenseze pierderile de anul trecut, de când cu carantina instituită din cauza gripei cum vreţi voi să-i spuneţi.
A, s-a prezis că randamentul truditorilor va scădea cu 20%, e mult?
În statul Guanajuato e mare scandal pentru că se pare că doar acolo elevii nu vor putea viziona meciurile.
Vorbim despre cele ale Mexicului cum ar fi cel de mâine, ăla inauguralul.
Preşedintele Felipe Calderón va fi acolo şi, pentru că rar îl mai vede azi cineva pe Nelson Mandela (e rău, nu poate şedea/ sta în picioare prea mult, n-o să fie pe stadion, se zice la radio) îl va întâlni şi îi va înmâna o decoraţie , el Orden del Águila Azteca.
La munca nesilnică, deja pustiu. Băiatul de la IT s-a dus tocmai în Africa de Sud şi ne-a lăsat cu imprimanta în piuneze. O păpuşică era plină de cerneluri şi cu tot felul de piese în braţe, de dimineaţă. Am fugit şi n-am spus nimănui. Egoism mişelesc, după 10 minute tiparniţa mergea de minune. Mâine dimineaţă la ora 9, în sala de conferinţe, pe ecranul de prezentări ppt, cu un cablu şmecher conectat cum ne-a învăţat băiatul plecat în Africa, Mexic- Africa de Sud. 
În magazine şi prin hoteluri mai mare dragul să vezi artişti dezlănţuiţi, picturi murale noi, instalaţii, mingi de fotbal, bucurie de Mundial.
Eu am ochit un maiou cool de susţinător al unei echipe anume, sloganul fiind "a doua oară consecutiv campioană" şi nişte Hawaianas colorate în culorile participantelor, nu ştiu dacă să-mi iau de Argentina sau de Mexic. Tricouri cu Mexic de dat cadou în Ro şi o minge cadou de la bancă: ne expiraseră cardurile şi le-am înnoit. Goodies!

Sunt curioasă cum va fi cu consumul de alcool, cu meciuri aşa devreme. Ori deloc ori cu abuz?
Waka waka!


7 comentarii:

  1. Deci cred că circulă nişte unde în emisfera asta care ne-au făcut să scriem despre fotbal practic în acelaşi timp, cu observaţia că textul tău se vede şi-al meu nu, că exact în secundele în care scriu aici, la tine, aştept să se repare Wordpress-ul, se pare mort temporar.
    Trebuie să fie intens acolo, cu Mexicul printre participante. Ce beau mexicanii la micul dejun?

    RăspundețiȘtergere
  2. mexicanii beau sucuri de fructe. cele mai cele sunt de culoare verde: nopal(frunza plata de cactus), telina, patrunjel, menta. acrisor parfumat. sau apa de fructeÑ apa de manco e un mango trecut prin blender si indoit cu apa, cat sa fie lichid.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmm, agua de piña e chiar delicioasă! Nu prea dulce, ci uşurică, hidratantă şi răcoritoare - un deliciu!

    La micul dejun nu-mi plăcea omleta cu bucăţele de ardei iuţi. Parcă nu mi-aş începe ziua cu iute. Nu-mi plăcea nici papaya.

    Să-ţi trăiască diacriticele, franţuzoaico!

    RăspundețiȘtergere
  4. da' horchata ai beut pe aici? asa de gretoasa imi pare ca nu as pune gura pe ea decat in caz de izolare in desert, incercand sa trec granita pe langa Tijuana.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, n-am băut, nici nu ştiu ce e. Eu mă cam specializasem pe micheladas, cu sau fără agentul picant. Am mai băut o chestie foarte nutritivă, o fiertură de porumb, cacao şi încă ceva, cred că zahăr. Am băut asta în rezervaţia de la Iztaccihuatl (unde am mâncat şi chicharron), dar nu mai ştiu cum se cheamă. Îmi pare rău că n-am încercat pulque. Iar mezcalul e mult mai adevărat decât tequila (cu tot cu gusano cel crocant, mmm!)!

    Şi am înţeles şi eu ce înseamnă piña colada şi mojito cu ingrediente de la mama lor, nu ca în Bucureşti!

    Şi cea mai bună bere e Bohemia, claro!

    RăspundețiȘtergere
  6. fiertura aia nutritiva e adevarata ciucalata calda. io nu beau alcohol dar de cadou in ro am dus mezcal, nu tequila, pentru elementul viermanos carele nu am spus ce e dar lumea nici nu l'a pus in pahar. niste rai. inghit cu pofta creveti dar cand vine vorba de viermi sau oua de furnica se scarbosesc rau de tot. asta e inconsecventa, as spune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bun, şi dumneata, vegetariancă prin alegere, cum te comportezi în faţa jumărelei de viermişor? E viermele carne, sau nu?

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...