24 august 2010

Ce frumos!

În timp ce mustăceam vizualizând accidentul de pe autostrada Toluca- Acapulco, unde un camion cu 50 de tone de zahăr s-a răsturnat, mexicanii ţopăiau de fericire ca şi cum fix din acest moment în care vă scriu lumea e a lor.

Mda, Miss Univers e o mexicancă şi n-a trebuit să mă uit la ea mult ca să ştiu de unde vine. Am învăţat eu la spaniolă că cele mai frumoase mexicance sunt din Jalisco, statul din care lumea a mai primit, mult mai puţin interesant deh, tequila şi mariachi. Avalanşă de mesaje pe twitter, brusc bună parte(cei cu acces la internet, nu cei de prin munţi şi văi) din cei 90% de mexicani cu puternice răsături indigene şi înălţime/conformaţie ca atare se simt înalţi, supli, frumoşi, bogaţi. Ca la fotbal, bate naţionala, toţi suntem cei mai cei.

Trecând în grabă prin peisajul mexican (unde viaţa merge la fel de hurducat înainte), vă anunţ că azi s-au găsit cadavre într-o mină, pe autostradă, în nişte portbagaje de maşină şi că la 6 dimineaţa 2-3 elicoptere survolau insistent cartierul. Nu, Obama nu a venit în vizită.

A, încă ceva: a fost plin oraşul de copii în uniforme: a început şcoala (traficul a atins maximul de insuportabilitate. Am ajuns să merg la birou de la 10, ca să nu pierd timp pe drum dar tot degeaba: în paralel cu mine rulează nefin părinţii care şi-au dus copiii la şcoală şi apoi traversează oraşul spre biroul lor. Când o să fiu mare o să stau într-o capitală care se parcurge pe jos. Erevan?).
27 milioane de elevi de şcoala generală numără Mexicul, iar 7 milioane de tineri nu merg nici la şcoală, nici la serviciu. Mână de lucru pentru narcotraficanţi.

Mâine începe, în Leon Guanajuato, Conferinţa Mondială pentru Tineret. Nu reuşesc să aflu cine reprezintă România.

7 comentarii:

  1. Aveam un amic mexican, foarte simpatic şi deloc ostentativ. Era din Guadalajara şi-mi povestea că acolo sunt cele mai reuşite fizionomii de femei deoarece, susţinea el, pe lângă obişnuitul metisaj hispano-precolumbian, în acea parte a ţării e şi puţin ADN franţuzesc din timpul celui de-al Doilea Imperiu Mexican.

    (Cuvânt de verificare: "teribil". Se pare că s-a modificat baza de date cu cuvinte de verificare!)

    RăspundețiȘtergere
  2. Guadalajara e fruntea, dupa ei. Daca ii intrebi pe cei din Monterrey o sa/ti spuna altfel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eram cat pe ce sa-ti propun Ottawa la capitolul capitala care se parcuge pe jos, dar mi-am adus aminte cum am mers eu 3 km pe jos din centru la ministerul de externe, la minus 29 de grade cu windchill minus 44. Altfel, oras cochet. In caz ca va intra, la un moment dat, pe vreo lista de optiuni.

    RăspundețiȘtergere
  4. Berna, nene! Acolo, de fapt, nici n-ai loc să-ntorci un Mini One!

    RăspundețiȘtergere
  5. La Valletta, papusha, si itzi mai si face un plezir nebun, ca e de o frumusetze si un pitoresc - bliss.

    Tallinn si Vilnius, desi intzeleg ca Riga e mai spectaculoasa.

    Google: the smallest capital city ever: Kigali, Rwanda.
    http://www.travelpod.com/travel-blog-entries/richardandfiona/2006/1138777260/tpod.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Vera, sa stii ca ai dreptate! cand m-oi plictisi cel mai tare sa ies si sa beau o cafea la societatea filarmonica.
    pfffffffff, cum am putut uita de malta?
    la Kigali, nu mersi, am o retinere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Monica, si la Helsinki si Ljubliana poti sa te retragi, ambele sint capitale cool&chic, unde poti sa te deplasezi cu bicicleta,

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...