18 august 2010

copii morti incendiu- o poveste din Mexic

Ezitam, anul trecut când se întâmplase grozăvia, să vă spun povestea. 
Să vă umplu creierul cu informaţii de departe fără de care viaţa merge oricum mai departe?

La 5 iunie 2009 un incendiu izbucnit într-o grădiniţă/creşă din Hermosillo, statul Sonora (Mexic) a ucis 49 de copii şi a rănit 76.

Grădiniţa ABC funcţiona în subsolul clădirii Guvernului Statului Sonora, chiar lângă arhive. S-a aflat că sistemul de aer condiţionat din arhive s-a supraîncălzit, incendiu, flăcările au cuprins izolaţia de polistiren a grădiniţei în care se aflau 176 de copii (cu vârste între cinci luni şi cinci ani) şi 50 de angajaţi. S-a descoperit că nu existau senzori de fum, extinctoare, uşile de urgenţă erau blocate cu mobilier sau chiar zidite. Vecinii au spart zidurile cu maşini ori camionete, pentru ca micuţii să poată fi scoşi afară.

Investigaţiile nu s-au încheiat încă. 34 de persoane au fost audiate, un posibil vinovat aşteaptă în închisoare finalul unui proces.

Later edit: pe 5 iunie 2010, la un an de la tragedie, preşedintele a decretat zi de doliu naţional. Dacă au murit nici 50 de copii din peste 110 milioane de mexicani, păstrând proporţia...poate că un gest simbolic pentru nişte părinţi a căror lume s-a prăbuşit nu ar fi deloc deplasat. Dar poate nu toţi asociază ideea de nou-născut cu viitorul.

2 comentarii:

  1. Scenariu aproape identic, ma rog, daca s-o confirma vreodata ca la Bucuresti aerul conditionat a fost de vina. Ingrozitor!

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi au fost doar 4 morti si 7 raniti, deci nu e suficient de-o zi de doliu. am inteles ca boc a zis ca nu se pune problema de-asa ceva. sau poate mai incendiem vreo cateva duzini, ca sa merite efortul...
    e, oricum, ingrozitor...

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...