18 august 2010

într-o rînă

"Luego que su vuelo se retrasara dos veces y finalmente se cancelara, pasajeros se negaron a bajar del avión y la PF intervinó para que descendieran."

Cu alte cuvinte,  compania aeriană Mexicana e în mari probleme (doare inima, nu era nimic mai plăcut decât pachetul de zbor avion şi hotel gratis cumpărat de la această linie aeriană, sniff) iar călătorii au dat în paranoia. După ce Mexicana a eliminat nişte zboruri internaţionale şi locale, puţinele care au rămas sunt cu peripeţii. De două ori a ratat plecarea un avion, pe urmă zborul a fost amânat, dar pasagerii nu au vrut să se dea jos din avion. Au coborât frumuşel cu ajutorul poliţiei federale mexicane. Bau bau!

"En el último año, la cifra de personas que se dedican al comercio ambulante aumentó en 204 mil, alcanzando los 1.7 millones, según cifras del Inegi."

În ultimul an, numărul persoanelor care vând în stradă şireturi, huse de telefon mobil, bomboane, seminţe, gumă, şerveţele şi lista ar putea continua până dimineaţă, a crescut cu 204 mii, ajungându-se astfel la 1 milion şapte sute de mii de vânzători ambulanţi. Cum ar fi să iasă toţi bucureştenii la vândut câte ceva şoferilor, oamenior de pe terase, trecătorilor?

5 comentarii:

  1. Dacă o consecinţă a crizei e şi creşterea numărului de ambulanţi ce vând tacos, eu nu pot fi decât vesel! Probabil s-au înmulţit şi lustragiii. Voi folosiţi serviciile lor? (Eu n-aş face-o, mă stânjeneşte ideea de a avea slugi cărora să le-arunc câte o monedă fără măcar a-i privi.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aviacsa? Zboară la LA şi am zburat şi eu cu ei, de la Merida la DF.

    RăspundețiȘtergere
  3. uite ce ne-a facut educatia est-europeana! ma jenez in atat de multe situatii ca ma fac de rusine. cand ne mutasram si au venit cutiile cu carti mi-am auzit, din spate: sa le puie ei in biblioteca! acuma si din ratiuni practice le-am pus eu. mi-ar fi fost, pe urma, jena sa vad un metru de carti rosii, unul de carti albe:)
    vecina de jos si-a dat demisia si mi-a spus ca nici nu stie de ce a lucrat, cand mama ei NU A FOST NEVOITA SA O FACA, iar ea nici atat. Acum face un curs de bucatarie. mentalitatea.

    Rar se potrivesc rutele noastre cu cele ale Aviacsa. Am dat-o pe Volaris.

    RăspundețiȘtergere
  4. "uite ce ne-a facut educatia est-europeana!"

    Pe bune? Crezi că e o chestie est-europeană? (Adică comunistă, sau doar geografic est-europeană?)

    Eu întotdeauna mă simt penibil când stau cu mâinile în sân şi mă fâţâi de colo până colo curăţel, dând indicaţii muncitorilor asudaţi şi prăfuiţi. Îmi imaginez posibila lor "ură de clasă" ("Ţi-ai dreacu' dă jmecheraşi, faceţi pă domnii în timp ce noi ne spetim pentru mofturile voastre, tu-vă rasa-n cur!").

    "vecina de jos si-a dat demisia si mi-a spus ca nici nu stie de ce a lucrat"

    Deduc ca nu e mexicancă? Sau că e una cu stare şi pielea albă? (Staţi în bloc sau zonă de gringos? Eu m-aş teme în cazul ăsta de furia maselor.)

    "un metru de carti rosii, unul de carti albe"

    ...şi, adaug eu, un metru de cărţi verzi, ca să fie steagul independenţei complet. ;)

    Într-adevăr, mexicanii sunt cam "aesthetically challenged". :)) Nu sunt chiar un popor de rafinaţi. (Pentru rafinamente evropeneşti cred că trebuie coborât către Buenos Aires.)

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa deschid o lista cu lucrurile pe care le-am invatat in Canada. Printre ele - oamenii platiti sa faca un serviciu se simt jigniti daca nu-i lasi sa-si faca treaba. Nu sunt slugi, ci furnizori de servicii. Lustragiul se simte onorat sa-ti faca pantofii (e doar un exemplu, n-am vazut lustragii in Toronto), portarul blocului sa te pazeasca, chelnerul sa te serveasca, samd.

    Inteleg perfect ce povestesti, Monica. Tot din ratiuni practice, la mutat le-am spus celor de la companie doar sa puna cutiile in camerele cuvenite, desi ei scosesera deja cutter-ele sa taie scotch-ul.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...