8 august 2010

ploaie mexicana



Bookmark and Share

10 comentarii:

  1. Valuri de ploaie, s-ar putea spune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aha, multumesc de lamuriri. Si cam cat de des ploua asa?
    Umbrele cupola - ce dragut, am avut una Disney la 9 ani, trimisa de afara, cine mai era ca mine? Pe la 14 ani, nu mai incapeam sub ea, nu prea mai eram de Disney, si tot o purtam.

    RăspundețiȘtergere
  3. Milady;să ştii că da!
    Beatrice: ieri a durat două ore, cu trei sâmbete în urmă spuneau la radio că 10 ore pe ceas durase totul. Cu băltoace, guri de canalizare astupate, tot ce ne putem imagina. Bărci nu. Ce mă mulţumeşte e că acum lucrurile s-au aşezat: dimineaţa e un soare orbitor, pe la 5 începe ploaia. Dacă e cu program, sunt de acord!
    Umbrele cupolă: văzusem ieri una dar am de ales între cea care se face de 15 cm şi intră în poşetă sau ceva grozav, cum ştii bine, pe care să o ţin în mână şi să o uit pe nu ştiu unde.

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi în ciuda acestor ploi, autorităţile îşi menţin prognoza pesimistă cum că în 10 ani Mexicul va rămâne fără apă? (Mă rog, 10 erau în 2007.)

    Mi-aduc aminte că erau afişe prin vagoanele de metro, cum că un robinet insuficient strâns care lasă să curgă o picătură echivalează cu nu ştiu câţi litri irosiţi...

    RăspundețiȘtergere
  5. he he, intrebasem si eu asta, anul trecut, cand ne speriaram cu totii. mi-au zis ca aproape ca nu conteaza cat ploua, problema depinzand de captare si prelucrare. un fel de : ploua degeaba.
    dar lumea nu are cultura economisirii apei: ma uit cu groaza la tanti care ne face curat cum lasa apa sa curga rauri. nu e scumpa, dar stresul ca lasam tara fara apa si amintirile din copilarie cu apa stransa in cada nu ma lasa sa dorm bine:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Măi, chestia e serioasă: pe drumul de la Lazaro Cardenas la Acapulco am trecut peste foarte multe albii secate, de am intrat la idei. Uşor, uşor, din cauza deşertificării, o treime din populaţie se va muta în SUA, o alta în capitală şi ultima în Chiapas, cel mai frumos şi mai verde loc din Mexic! (Aţi apucat să mergeţi?)

    RăspundețiȘtergere
  7. Chiar sunt curioasă ce vor spune la toamnă hidrometeorologii sau cine anume se ocupă de problemă.
    În Chiapas mergem la toamnă/ primăvara viitoare, ca să mergem în grup.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce dragut, ce dragut, ce dragut. accent ardelenesc de italia si ploaie ca-n tropicele de la bucuresti :))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Mara, nu-i nimic, in italiana am accent spaniol iar in franceza accent nordic, am incheiat citatul! engleza, evident, e cu accent si ea, doar ca nu s-a pronuntat nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vlad, nu-ti mai gasesc comentariul!
    pai asa ploua si cand eram eu in Tg Mures, dar aici de vreo 3 ori mai tare si tot asa, intr-una, intr0-una!
    acum a trecut la onda tropical si ploua frumos, dupa ora 5:)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...