3 septembrie 2010

astazi iar



Se apropie uraganul Earl. Valuri oarecum mari, un kitesurfer fericit. Maluri cu alge, scoici si alte de-ale naturii- muma.
Apa de cocos, adica o nuca aleasa de mine, sabrata de baiatul de la bar, decorata (nu stiu de ce) cu o umbreluta infipta intr-o cireasa confiata si adusa la masa cu un pai. Una paja, in spaniola, un popote, in spaniola de Mexic.
Vantul suiera printre cabanut, de cum ne trezim ne aruncam in valurile neinfuriate.

Ne sugerase unul sa mergem la nu stiu ce hotel, doar "aveau televizoare cu ecran plat! " Domnul a fost sters, discret, de pe lista de prieteni in motive de lipsa de armonizare cu stolurile noastre..

Liniste. Se aud doar generatorul de curent electric de peste drum si cate o pasaruica. Zau daca sunt pescarusi pe aici!

reteta, in verde, a salatei de aseara: foi de laptuci, ceapa verde, felii de para, faramituri de gorgonzola, merisoare uscate, nuci.

Timpul dilatat. Citim. avem teancul nostru de carti si reviste, plus biblioteca inerenta oricarui loc de vacanta frecventat de americani si anglosaxoni. gasit, finalmente, the kite runner, citit, induiosat amarnic.

Un cuplu, el si ea, americani vorbareti in limba lor . Fotografie ceruta chelneritei:ei pe sezlonguri, ea in spatele lor, ei band din niste Tecate light si Modelo especial,cutiile sunt asezate cu rabdare pentru ca marca sa fie vizibila, peste ani. Ei intorsi, mirati, catre aparat. Biutiful, de pus in rama cu scoici lipite frumusel pe ea.

Am trecut pe langa niste nisipuri miscatoare! De senzatie. Care e, de fapt, spilul? ce le face sa fie asa afanate si acaparante?

Valul se sparge, in continuare, la mal.

2 comentarii:

  1. popote (del nahua "popotl")
    1 (n. colectivo) m. Planta de cuya paja, semejante a la del bálago, pero más corta y dorada, se hacen en Méjico escobas. Planta (grupo de las empleadas para escobas).
    2 (Méj.) Pajita para sorber líquidos.

    (De remarcat în scrierea de mai sus "j" în loc de "x", ca pe vremuri (Texas - Tejas).)

    Când văd vreun substantiv spaniol terminându-se în "-ote", mă şi gândesc la "-otl" şi la originile nahuatl.

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice, orice, dar spune-mi că nu staţi la Cancun!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...