14 septembrie 2010

chiar ca ar fi de ras daca n-ar fi atat de mult de plans

Ina are dreptate la dumneaei pe blog.
Nu rade nimeni, si totusi:

Consilierul de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu a declarat, marţi, la o dezbatere pe tema sistemului sanitar, că nu mai este client al sistemului medical de 15 ani, precizând că, în schimb, a folosit recent ceai de păducel pentru tensiune. 

Poliţiştii maramureşeni şi reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) au început o anchetă în cazul unui băiat în vârstă de nouă ani din Baia Mare care a sărit cu o umbrelă de la etajul al treilea al unui bloc din municipiu, acesta ajungând la spital.

Peste o sută de angajaţi ai Spitalului Judeţean (SJ) din Brăila protestează marţi după-amiază în faţa instituţiei, ei spărgând uşa de acces în unitate, în timpul manifestaţiei fiind folosite gaze lacrimogene.

Barack Obama a scris o carte pentru copii, despre 13 mari personalităţi din istoria Statelor Unite ale Americii, care va fi publicată la mijlocul lunii noiembrie, la editura americană Random House. 

In Mexic, e bine:

sume impresionante cheltuite pentru festivitatile din 15 septembrie, cand se sarbatoresc 200 de ani de independenta mexicana si 100 de ani de la revolutia care nu a fost revolutie


strazi inchise in centru. orasul e atat de mare si atata lume trebuie sa il traverseze incat circulatia din intreaga Vale e haotica. 

parlamentarii mexicani au primit cadou cate un laptop, uite asa, de 15 septembrie.(6 milioane de saraci la limita cea mai extrema traiesc in Mexic, alaturi de multi altii foarte bogati. Nu sunt haiduc!)

la festivitatile din 15 seara sunt asteptati, in Ciudad de Mexico,50 de milioane de spectatori. vor exista loje speciale pentru urmarirea programului cultural-artistic, noi am reusit sa refuzam elegant o invitatie care ne-ar fi facut sa stam in picioare de la 4 PM la 2-3 AM. Mai bine acasa la niste mexicani cumsecade, in camesi albe, .la televizor si cu antojitos si iar antojitos (recte bunatati locale) 

In 14 mari localitati nu va fi nicio festivitate, din cauza temerilor autoritatilor: serviciile secrete spun ca s-ar fi pregatit atentate. La radio se pune intrebarea "si ce vor face bietii oameni?" lucru care ma face sa ma rusinez si iar rusinez ca niciodata nu m-am gandit sa ies in strada beata, sa arunc cu petarde, sa chiui, sa mananc fasole si carnati de 1 decembrie. Ura! (chiar asa, cum va fi in 2018 la Alba Iulia? Un "must" sa participam, nu?)

Au aparut atatea carti de istorie recenta mexicana incat nu am timp sa le citesc pe toate! Si revistele de istorie scot numere interesante (sunt pasionata, mai nou, de anecdote de istorie....nu e frumos sa afli ca marii eroi erau oameni normali, ce atatea piedestale? )

Si filme: de cateva luni se anunta lansarea fix pe 15 septembrie lui "Hidalgo", noi am vazut "Atentatul" (un film despre o esuata tentativa de asasinat la adresa lui Porfirio Díaz.

4 comentarii:

  1. "circulatia din intreaga Vale e haotica"

    Aici ne-ai pierdut. Care vale? Sunteţi totuşi la Oaxaca?

    "noi am vazut "Atentatul""

    Au şi ei sergiunicolaescul lor? Mihai Viteazu, alea-alea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Valle de Mexico, unde se afla DF si incep oraselele satelit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia uite aici patriotism local exacerbat. Astazi seara e premiera oficiala a filmului Hidalgo- povestea niciodata spusa.
    El e Demian Bichir, unul dintre cei trei frati Bichir,buni actori! Pe el l-ai vazut în Che(dacă ai văzut filmul, de fapt.)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...