15 martie 2011

bravele cârtiţe mexicane

Astăzi o să vă povestesc puţin despre oamenii-cârtiţă: femei şi bărbaţi mexicani  care se află de 25 de ani în serviciul Mexicului şi al ţărilor care, după catastrofe naturale mai mici ori mai mari, au avut nevoie de ajutor.
Brigada de Rescate Topos Tlatelolco s-a remarcat în urma cumplitului cutremur care a distrus mare parte din capitala mexicană cu 25 de ani în urmă şi de atunci numele cârtiţelor e pe buzele tuturor ori de câte ori e nevoie de cineva care să sape printre dărâmături în cautarea supravieţuitorilor.
Membrii brigăzii  nu sunt plătiţi de guvern (donaţiile pe care le primesc sunt folosite pentru echipamentul, transportul, cazarea şi masa voluntarilor ), sunt oameni care au o viaţă, o familie, un serviciu, o casă şi o mare disponibilitate atunci când cutremure, vulcani, tsunami, inundaţii şi orice alte răzvrătiri ale naturii  lasă în urmă prăpăd.
Au fost de ajutor în Indonezia, în Haiti, peste tot în Mexic iar acum au ajuns în Japonia şi, în locul unde au fost chemaţi să ajute, au reuşit să scoată la lumină oameni prinşi între dărâmături.

2 comentarii:

  1. mexicanii astia ai tai fie zboara, fie sapa galerii prin pamant. E vreunul care merge normal, pe strada? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. da, dar doamnele poarta in majoritate pantofi cu platforme, deci nu prea merg normal! :)))

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...