21 mai 2011

Ministru mexican riscă să-şi piardă cetăţenia pentru că a acceptat o medalie în Columbia

Pentru că a acceptat o decoraţie la Bogotá, în Columbia, titularul Ministerului Siguranţei Publice mexicane, Genaro García Luna, ar putea pierde cetăţenia ţării-mumă, deoarece Congresul
(Parlamentul mexican) nu i-a dat o autorizaţie în acest sens. Constituţia mexicană prevede acest lucru  în art. 37, secţiunea 3, la subpunctul C. Lui García Luna i-a fost decernată Medalia de Merit categoria Excepţional în urmă cu două zile, cererea de aprobare către Congres fiind depusă cu o zi înainte.

Cu ce ne confruntăm? Cu membrul unui partid politic  aflat oarecum la putere - PAN (preşedintele e PAN-ist dar nu are o majoritate cu care să lucreze, ce cunoscut îmi sună!), cu un Parlament care trimite la comisie cererea depusă exagerat de târziu pentru a se elimina posibilitatea unei dezbateri dacă merită petentul o medalie sau nu, cu o comisie unde majoritare sunt alte două partide,cu un refuz plin de satisfacţie, cu o decoraţie care vine din partea unei ţări care s-a confruntat cu ceea ce are de suportat acum Mexicul, cu politică, duble standarde şi cu micuţisme răzbunătoare.

2 comentarii:

  1. Bănuiesc că PicBadge-ul din dreapta e din defileul Sumidero. Mi-a plăcut şi mie, dar nu atât încât să-l fac "mi amor". Mai mult mi-a plăcut mersul cu barca pe Usumacinta, către Yaxchilan. Mexicul cu jungla lui în stânga, grănicerii guatemalezi printre lanuri de porumb pe malul drept - un sentiment de libertate, îmi venea să chiuiesc ca un sălbatic, dar sunt "a civilized white man", aşa că m-am abţinut.

    Ce mi-a mai plăcut mult în Chiapas a fost ubicuitatea apei (nu-mi place peisajul arid). Şi mai ales culoarea ei: albastru turcoaz la Agua Azul (culoarea apelor din Provence!), verde lichid în junglă, şi toate nuanţele imaginabile între cele două la lacurile din Montebello.

    Ai mers şi la Misol-Ha, să-ţi cadă jetul de apă fix în cap de la 35 de metri? La El Chiflon a trebuit să calc cu mare băgare de seamă, să nu strivesc fluturii Monarca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Doar că, dacă luai aminte la stema statului Chiapas, vedeai bine din ce e compusă şi ai fi priceput că ceea ce se vede în PicBadge e varianta naturelă şi simţitoare a unei embleme.Cât despre fluturii monarh, dacă erau pe pământ mi-e teamă că erau deja pe cale să treacă în alte dimensiuni.În loc să-i laşi să doarmă laolaltă cu ceilalţi,pe ramurile copacilor.Frumos!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...