29 iunie 2011

drumul catre tara

O scurta vacanta in tara si o autoevaluare: departarea ma face tot mai acida.
Frustrarea, caci o explicatie meritati: cum vine aceea ca ora imbarcarii in avion sa fie 15.35 iar rumanii sa se incoloneze la coada inca de la 15.10, fara macar ca cineva sa fi venit la ghiseu, doar pentru ca asa a decis o blonda tatuata care romaneste nu mai vorbeste "ecco allora perche' am platit mai mult, pentru ca nu  ho fatto prenotare internet" dar nici italiana. Saraca generatie de oameni care in Romania n-au vorbit si acum, Raducioiu, in tara chiaccheronilor de italieni, invata nu doar vocabule si gesturi ci si, grav, sa vorbeasca pur si simplu. Fiii lor vor fi cei care vor da startul scolilor romanesti in afara. In caz ca sfarsitul lumii, criza economica si accelerata globalizare vor decide ca, dimpotriva, mandarina e de viitor.

7 comentarii:

  1. Monica, pe longitudinea pe care-i mai fi ce oră e?

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))
    A., e bun, il mai vazusem. chiar asa, que hora es???

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu pariez pe mandarina pe termen scurt, iar pe termen lung pe o rasa unica, rezultatul amestecarii tuturor raselor pe care le stim azi. Inceputul a fost facut in tara in care traiesc acum :)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, si pe mine m-a deranjat mania romanilor de a se aseza la coada pana cand am vazut ca se poate si mai rau, statul in turma, adica toata lumea se imbulzeste in fata desi imbarcarea se face in functie de zona in care ai biletul si nici macar nu se sta la rand, astfel ca daca cedezi psihic si te asezi si tu oricum probabil te vei imbarca printre ultimii daca nu te "strecori".
    Bineinteles poti sa stai jos pe scaun si sa privesti cu superioritate imbulzeala si sa te imbarci exact ultimul dar atungi va tb sa stai cu minusculul rucsac in care ai un pitic de netbook la picioare pt ca locul pt bagaje este ocupat de trolerele absurde ale vecinilor tai care s-au imbulzit.

    RăspundețiȘtergere
  5. exact pentru asta ma enerveaza cozile, pentru ca inca nu s-a inventat sistemul: locul de deasupra scaunului meu E AL MEU, nu al trollerului imens al unuia care s-a imbulzit inaintea mea. Si da, cu AMerican Airlines am descoperit imbarcarea aliniata pe zone. Cu strictete si fara oameni care se strecoara. Ordine si disciplina! Si apoi progres!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ordem e progresso! Joga bonito! Ăăă... mai mult nu mai ştiu - da' nici tu, aşa că nu mă simt apăsat!

    (Cumva comentariile conţinând link-uri ajung din oficiu în directorul cu spam?)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...