31 august 2011

detineri de suspecti in cazul Casino Royale din Monterrey

Cu doua zile in urma, harnicia autoritatilor mexicane s-a soldat cu retinerea unor suspecti in cazul cazinoului Royale din Moneterrey, Mexic, unde 52 de persoane au murit din cauza unui atac cu benzina si grenade.

Astazi aflam un detaliu importantissim: suspectii le-au declarat anchetatorilor ca au pus la cale atacul intr-un restaurant din acelasi oras, unde lumea vine puhoi sa manance ied la gratar.

Pe Twiter lumea nu e de acord cu viteza cu care se ajunge la autorii atacului. Multe alte dosare stau neincheiate, in Mexic, in mare parte pentru ca nu exista personal instruit in investigatii (pentru asta pot depune marturie si singura.)

BONUS: Pe Stratfor, Ted Burton analizeaza filmuletele inregistrate de diferite camere video instalate in Monterrey pentru reconstituirea atacului. Aici.

4 comentarii:

  1. Ai abonament la Stratfor, sau foloseşti firmiturile aruncate gratis amărăştenilor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu inteleg ce doresti dumneata sa stii, de fapt. Filmuletul e online.

    RăspundețiȘtergere
  3. În timpul revoluţiei (?) din Moldova de anul trecut, şi eu am căutat nişte informaţii pe Stratfor, dar numai o mică parte era pe atunci accesibilă gratuit, restul era contra cost. Eram curios dacă ţi-ai făcut abonament sau foloseşti versiunea gratuită.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cateodata mai primesc e-mailuri cu link catre niste articole, dupa ce am avut acces la abonament, pentru multi ani, dar cu siguranta sunt cele de pe versiunea gratis, doar ei din analizele astea traiesc, nu? mi se pare ca, odata cu avantul luat de comunicarea pe internet, au devenit asa... mai comerciali(cu analize mai scurte/superficiale dar mai frecvent publicate si cu unele solide, o data la 3 luni). Eu ii cunoscusem cu 7-8 ani in urma, cand tot ce faceau ei mi se parea mai academic(sau eram eu mai naiva decat acum)

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...