27 august 2011

primele rezultate ale anchetei atacului de la Casino Royale si alte noutati

Autorităţile mexicane au identificat vehiculele în care au venit atacatorii la Cazinoul Royale din Monterrey şi au dat publicităţii, deja, portretele-robot ale principalilor suspecţi. Au oferit 30 de milioane de pesos pentru orice detaliu care ar putea duce la prinderea autorilor.
***
Se spune că masacrul de la cazinou ar fi
răspunsul atacatorilor la refuzul proprietarilor de a le plăti o taxă de protecţie.
 ***
Fostul preşedinte mexican Vicente Fox s-a băgat în seamă cu un discurs în care propunea un armistiţiu cu traficanţii de droguri şi chiar o amnistie generală, în schimbul păcii (ceea ce le dă apă la moară celor care spuneau că preşedinţii precedenţi au pactizat cu cartelurile)
 ***
Aproape 200 de militanţi ai  unei mişcări care luptă pentru oprirea vărsării de sânge (oponenţi ai politicii preşedintelui Calderon) s-au reunit, aseară,  la statuia  el Angel de la Independencia (Îngerul Independenţei) în solidaritate cu familiile îndoliate din Monterrey şi le-au cerut autorităţilor federale să pună capăt violenţei. Timp de un minut, protestatarii au lovit cu linguri în cratiţe şi au intonat o versiune modificată a imnului naţional. (versurile vorbesc despre zgomote de tun, cañón, oamenii au făcut referire la iubire, amor.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...