22 noiembrie 2011

Audrey Hepburn la Roma

Complexul muzeal Ara Pacis din Roma găzduieşte zilele acestea o expoziţie dedicată actriţei Audrey Hepburn. Ocazia- 50 de ani de la lansarea filmului Breakfast at Tiffany’s (proiectat în versiune digitală la Festivalul de Film de la Roma, încheiat zilele trecute).

Fotografiile, imaginile şi articole personale aparţinând cândva actriţei dar mai ales Vespa din Vacanţă la Roma pot fi văzute până la 4 decembrie.
Expoziţia are ca scop strângerea de fonduri pentru o campanie UNICEF împotriva mortalităţii infantile. Vă amintiţi, poate, că în ultimii ani din viaţă Audrey Hepburn a fost ambasadoare UNICEF (într-una dintre vitrine era expus, de altfel, un laissez passer folosit în anii 80 în misiunile din Africa, Asia şi America Latină).

Imaginile, imortalizate pe străzile Romei, au fost captate în cei 25 de ani în care actriţa  a locuit în capitala italiană. Prima oară ca protagonistă a legendarelor Vacanţă la Roma, Război şi pace şi Povestea unei călugăriţe, apoi după ce şi-a abandonat cariera cinematografică pentru a fi alături de al doilea soţ al său, psihiatrul Andrea Dotti, şi cei doi fii. O putem vedea făcând cumpărăturile, pe stadion, la restaurant, la premiera filmelor sale, cu cartonul de prăjituri duminical (un obicei, în Italia), cu căţeluşul, la aeroport, la gara Termini, cu prietenele la plimbare

Cum numele actriţei e strâns legat de modă (Ce ar fi fost Givenchy fără Audrey?),  în muzeu au fost expuse câteva articole-emblemă din garderoba ei: pardesie, rochii Valentino şi Givenchy,  pantofi Rene Mancini, un termos Louis Vuitton, ochelarii de soare, trusa de machiaj şi alte obiecte rămase în patrimoniul familiei (multe altele au fost vândute, anii trecuţi, pentru opere de caritate).

Expoziţia a fost curată de fiul cel mic al lui Audrey Hepburn, Luca Dotti, împreună cu Ludovica Damiani, Sciascia Gambaccini şi Guido Torlonia (vă mai amintiţi când am fost eu la VillaTorlonia?), cu  Sava Bisazza Terracini.
Fotografiile (multe dintre ele nepublicate până acum) fac parte din arhivele  Reporters Associati, Photomasi, Istituto Luce, Kobal şi Arhivele  UNICEF.

Program: Marţi- Duminică 9.00-19.00
Intrare: 10 euro

Aici un interviu cu Luca Dotti, fiul actriţei. Pe fundal, faimoasa Vespa din Vacanţă la Roma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...