31 ianuarie 2012

Ce se mai fură în România

Poate v- am mai povestit că strada şi blocul în care locuiesc ai mei, la Tîrgu- Mureş, au ceva special.
Insist şi aduc noi dovezi.

Ieri, undeva între 11 şi 12 , nu cu mult înainte ca prichindeii de la grădiniţa din capul străzii să poată pleca spre case, cineva ( presupun că şi-a premeditat fapta şi ai mei nu sunt martorii unei crize de nervi) a furat interfonul blocului. 

Cutia aceea externă pe care în dreptul fiecărui buton se află un număr, nimic mai mult. Ca să fii sigur că suni unde trebuie, n-ai decât să te uiţi pe hârtia lipită pe interiorul geamului uşii de la intrare. "Tabel nominal al locuitorilor blocului D4" scris apăsat de mână, cu litere de tipar uşor înclinate spre stânga.

Desigur că nu suntem nici in faţa unui simplu furt. Din ce e făcută acea cutie? Să fi ajuns la fier vechi?! Să fi fost "transplantată" la intrarea vreunui bloc inamic? Să fi dus cu ea toate conversaţiile purtate în timp de musafiri şi locatari?

- Deschideţi, suntem de la deratizare!

- Mama, adu tu umbrela, ca să nu mă-ntorc  din drum!

- Iartă- mă, te rog, deschide- mi! Unde să  merg la ora asta?

Mi- a scăpat un lucru, când am aflat vestea la telefon. A chemat cineva poliţia?

Ce se mai fură deosebit în lumea asta mare, ce?

10 comentarii:

  1. La mama au incercat sa fure caloriferul de langa usa de la intrare. Fiind greu, de fonta, nu au reusit decat sa-l smulga partial din perete si sa umple tot holul blocului de apa care s-a scurs din tevi.

    Deci nu de imaginatie duc lipsa hotii nostri :))

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi, saptamana trecuta, ne-au furat valva de la centrala blocului... urmarea: inundatie si doua zile fara apa, ca era week-end:(

    RăspundețiȘtergere
  3. Fetelor, sunt speriata: practic intr-o zi vor fura usa blindata si apoi locatarii rand pe rand!

    RăspundețiȘtergere
  4. monica, stai ca mai am una! In blocul de langa s-a furat nu stiu ce greutate de la lift:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. la noi in subsolul blocului au intrat hotii, care au taiat un cerc urias de cabluri, numai bune de ars si vandut la fier vechi. cablurile erau de la telefoane. alea vechi, romtelecoamele. am stat asa...5 zile:)) primele 3 zile au fost misto, ca nimeni nu stia ce se petrece si toti inventau stiri demne de tv. apoi s-a aflat:) romania. minunata!

    RăspundețiȘtergere
  6. La blocul mamei doar au stricat interfonul (montat acu vreo 6 luni in urma), ungandu-l cu fecale. Caloriferul din hol l-au furat de mult...

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici nu mai ştiu ce să spun: alor mei le-au furat interfonul (bloc micuţ pe o stradă liniştită) nu cu mult înainte de "ziua în amiaza mare". Teoretic, lumea nu era acasă. Practic da, străduţa aceea devine "de pensionari". Dar furt în toiul nopţii, când lumea e în casă şi zgomotele se aud cum e?
    Miki, operaţiunea cu unsul era pentru noroc?Citesc Băiuţeii şi sunt la capitolul cu răzbunările copiilor pe vecinii cicălitori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi e cel mai frica de aia care fura partzi din calea ferata. Pentru fier vechi. S-a dus naibii sentimentul ca drumul cu trenul e cea mai sigura metoda de calatorit... Ma gindesc de fiecare data la posibilitatea sa deraieze trenul.
    Apocalipsa, ce sa mai vorbim...
    Daca pina si la Tg. Mures...

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, Vera, bine zici: furtul de bucati din calea ferata si chiar din poduri e pana la urma chiar atac la siguranta persoanei. Cred ca si greutatea ascensorului despre care vorbea mai sus Raluca! Uff!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...