In afară de faptul că mult timp i se spunea Anfiteatro Flavio, că în Evul Mediu timpuriu a găzduit o biserică și că a fost grav afectat de un cutremur, după 1300, ar mai fi de spus că multă piatră din ceea ce se vede că lipsește se regăsește în cine știe ce clădiri vechi din Roma.
În renovare, acum, după ce Diego della Vale (dacă vă spune ceva Tod's) a fost de acord să sponsorizeze cu 25 de milioane de euro lucrările, nu mai găzduiește, ca pe vremuri, concerte.
Se află pe reversul monedei de 5 eurocenți bătute în Italia.
Procesiunile din Vinerea Mare găzduite de Roma încep la Coliseum.
O mulțime de tineri căsătoriți vin aici să-și facă fotografiile de nuntă.
În ultimii ani a devenit un simbol al campaniilor împotriva pedepsei cu moartea (abolită în Italia în 1948). Ori de câte ori o persoană condamnată la moarte nu este executată sau ori de câte ori un stat abolește pedeapsa capitală, autoritățile romane schimbă culoarea în care este iluminată clădirea din alb în auriu. Diseară acest lucru se va întâmpla din nou, pentru că, la 30 noiembrie 1786, Ducatul de Toscana abolea pedeapsa cu moartea.
Dacă nu plouă câinește voi fi acolo să fac o fotografie. Dacă nu ajung, agențiile de presă vor publica imagini, cu siguranță.
Ah, încă ceva important: dacă veniți la Roma și coada de la intrarea la Colosseum vi se pare prea mare, urcați către Forul Roman. Biletul de intrare cuprinde și vizitarea acestuia (și Colina Palatină), dar puțini turiști își încep vizita de aici.
Pentru bilete aveți amănunte aici.
mbine, o sa vin ca nuca in perete cu comentariul meu, dar nu mai gasesc postarea respectiva: am descoperit niste ceaiuri care imi plac. ha! auzi, imi plac ceaiurile! acum tocmai sorb tacticos un Roitea Ingwer. cu ghimbir, va sa zica. bun, bun de tot!
RăspundețiȘtergerebată-te să te bată! Am crezut că ești vreun spammer! Cu ghimbir e bun iarna. Și la grețuri:)
RăspundețiȘtergere