13 noiembrie 2012

Niște recomandări și o întrebare

Duminică am primit cadou de la natură, care o fi simțit că mi-era dor de Mexic, o mega ploaie torențială cu tunete și fulgere și cu întuneric încă de la ora 16. 

Veneția e inundată, la fel și Toscana (unde din cauza
apelor a și murit un om).

Cizme de cauciuc am,  îmi lipsește o umbrelă uite așa:




Diseară o să văd Venuto al mondo, ultimul film al lui Sergio Castellitto (cel cu Nu te mișca), după scenariul soției lui, scriitoarea Margaret Mazzantini, și cu Penelope Cruz (toți trei s-au implicat, de altfel, și în Non ti muovere/ Nu te mișca.)

Ce ziceți, tezaurul acesta e al nostru și al strămoșilor noștri?

10 comentarii:

  1. Eh, ploaia de duminică nu m-a entuziasmat prea mult. Părea mai puțin grozavă privită vreo patru din avionul care nu putea decola. :D

    Poza aia nu e cu tezaurul, nu? Că nu văd statuete, brățări și alte chestii în ea. Dar, oricum, secolele 4-3 îdC sună impresionant. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aoleu, ai văzut diluviul!

    Poza aceea e din tezaur, nu știu de ce s-a oprit tocmai la ea link-ul meu.

    Piesele din tezaur sunt foarte, foarte, foarte frumoase! Brățările dacice sunt nimic pe lângă ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, ok. Acum am văzut că erau 19 poze. Mă întrebam și eu de ce au ales-o pe aia să ilustreze aricolul. :)

    Wow, chiar sunt foarte faine. Ce noroc că-ți citesc blogul, mai aflu și eu câte ceva. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai ales că NU sunt ale noastre. Am văzut, pe de altă parte, că Ambasadorul Rusiei la București a răspuns foarte frumos la întrebarea despre Tezaurul românesc de la Moscova: de ce spunem că ar fi acolo?

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai ales că NU sunt ale noastre. Am văzut, pe de altă parte, că Ambasadorul Rusiei la București a răspuns foarte frumos la întrebarea despre Tezaurul românesc de la Moscova: de ce spunem că ar fi acolo?

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am vazut filmul, dar am citit cartea (cu multi ani in urma a editat-o Polirom). Nu stiu daca as vrea sa vad filmul pentru ca s-ar putea sa fiu dezamagita (ca la Fata cu cercel de perla, de exemplu). Cartea m-a impresionat teribil la momentul respectiv. M-am uitat pe imdb si vad ca Penelope a jucat rolul femeii usoare pentru care face doctorul pasiunea aia bolnavicioasa, si nu-mi explic cum or fi facut-o urata (pentru ca asa-i zugravita in carte, parca - dinti cariati, picioare strambe etc.)
    De diluviu au aflat si io de la TV si regret ca piata San Marco e sub ape (o mai fi si acum, sau s-au retras apele?)

    RăspundețiȘtergere
  7. Na, las' că nu trebuie să fie ale noastre ca să fie faine. :)

    Păi da, ce-i cu fixația asta?! Aurul ăla de mult o fi fost topit și folosit la alte alea. Și poate nu exact în Moscova. Deci da.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt foarte frumoase. Nu înţeleg însă ce caută în Bulgaria, secolul 3 î.e.n. Oamenii de pe vremea aia, din locul ăla, erau cam rudimentari, nu? Creşteau vite, albine şi făceau agricultură, nu? Eu am văzut acolo nişte monede elenizate (imaginea 9), dar şi nişte imagini de zici că luate din India (imaginea 11). E şi un cap de cal, cu botul deschis, o nebunie (imaginea 18)!

    Umbrela aia o să mi-o cumpăr eu când o să cresc mare. (Umbrelele sunt o mare problemă: alea mici, care-mi plac mie, sunt prea fragile; alea solide sunt prea mari, nu intră în geantă.)

    RăspundețiȘtergere
  9. LP, dar și dacă ar fi fost ale noastre...

    A. Acum testez o umbrela mica ce pare solida. Eu nu am pierdut niciuna, una mi- a fost furata, in Ro, de la serviciu, dar sunt de parere ca mai bine umbrele mici si ieftine ca sa nu- ti para rau daca dispar.

    RăspundețiȘtergere
  10. Miki, filmul trebuie să urmărească fidel cartea, scriitoarea e soția producătorului. Acum sau niciodată!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...