16 ianuarie 2013

Dacii- aceste personaje fantasy

Din click în click am ajuns peste un nou roman care face senzație printre cititorii din autobuze: Revendicarea umbrei să-i fie numele în română, căci autoarea, Kresley Cole, i-a spus Shadow's Claim.

Acțiunea, așa cum arată descrierea cărții e după cum urmează:

Prințul Trehan Daciano, cunoscut și sub numele de Prințul umbrelor, un aprig conducător care și-a petrecut viața luptând pentru țara sa (mai ales noaptea, ne mirăm?) ar face orice ca să pună mâna pe Bettina, care i-a furat inima (nu se spune cum în textul care promovează volumul). Toată povestea e pe marginea încercărilor prin care trece vajnicul Trehan ca să ajungă la această femeie.

Cartea se anunță atât un succes cât și prima parte dintr-o serie intitulată The Dacians: Realm of Blood and Mist, cu povești paranormale despre regii Daciei, un regat vampir ascuns în  the Lore of the Immortals After Dark, unde the Lore este  a secret stratum of hundreds of immortal creatures--ranging from Vampires to Lykae, Furies to Shifters, and Fey to Valkyrie--that each have their strengths, weaknesses, and age old prejudices against the others.

Așa cum veți fi văzut pe pagina Wikipedia dedicată autoarei, Kresley Cole este o sportivă medaliată la nivel internațional și apoi antrenoare care a devenit faimoasă după ce a publicat seria pentru adolescenți Arcana Chronicles. Îi place să călătorească, e fascinată de America Centrală și de Australia așa că e o adevărată cunoscătoare a dacilor.

Mai ceva decât Mircea Chelaru, dedicat chestiunii dacice și teoriei despre care puteți citi aici, că pe mine mă lasă nervii.

Cred că cel mai important e, pentru fiecare dintre noi, să ne uităm în oglindă și să vedem ce ureche avem: de dac sau de roman? Eu am văzut urechi și de dac și de roman, în Mexic, așa că le doresc cercetătorilor putere și pe mai departe.
 

Ce nebunie!

8 comentarii:

  1. O tampenie care-i aduce ceva bani de buzunar autoarei, ca doar nu calatoreste calare pe matura, nu? :p

    RăspundețiȘtergere
  2. :))) Scuza-ma, dar nu pot zice altceva mai mult.
    in afara de faptul ca nimeni n-o sa-i spuna ca trash-uie trecutul unui popor si fantasy-urile ei. si daca o sa-i spuna, se va folosi de puterea pe care ti-o da libertatea de exprimare si fabulare. fac pariu ca ar spune ca genul in care se incadreaza absolva cartea de orice vina. si pe ea as well. of.

    RăspundețiȘtergere
  3. La betise sans frontieres. Nici nu merita sa ne pierdem timpul...

    RăspundețiȘtergere
  4. "Revendicare umbrei" deja mă face curios: umbra revendică ceva, sau cineva revendică umbra?

    Cred că s-a strecurat o mică eroare: pe Trehan nu îl chema Daciano, ci Romano, şi era frate cu Rahan. Daciano era numele de familie al lui Dogebull, din care s-au şi tras dogii Veneţiei şi, mai apoi, însuşi Il Duce.

    Chestia cu lobul urechii e o aiureală neştiinţifică care s-a tot vehiculat într-o vreme, în special în anii '80 când Ceauşescu făcuse fixaţia aia cu dacii. În realitate, dacă vrei să vezi din ce te tragi (daci sau romani) te uiţi la degetul mare de la mâna dreaptă: dacă îi poţi da vârful peste cap eşti roman (adică încovoiat), altfel eşti dac (adică drept, vertical).

    RăspundețiȘtergere
  5. Marcus Ulpius Nerva Traianus Maximus... cica Marcu alu' Vulpe il enerva pe Trehan asta la Maxim.

    RăspundețiȘtergere
  6. A. rezultă că toți pianiștii și yoghinii, plus spasionații de contorsionisme sunt romani?

    Cora,spune și tu cum sună Trehan *(eu îl pronunț românește, nu vreau să-l aud în franceză!)

    Lara, Dacia, Harghita, să precizăm până la capăt.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...