Fals: la Assisi, Siena, Florenţa, Perugia etc. ceasul NU e. Pentru că în Umbria şi Toscana timpul nu curge, şi nu e nici durere, nici întristare nici suspin. Paradisul.
Acuma chiar să te revolte? Pe mine m-a mirat, după ce am văzut căței cu stăpânii la biserică, în Mexic, că aici era scris peste tot că nu se putea intra cu patrupedul în lăcașul Domnului. Tocmai la Assisi?
Silavaracald: daaa, apare, e emblema consortiului producatorilor de vin din Toscana, am citit acum ca s-au inspirat de l aniste batalii de prin zona. Umbria e mai spre centru, mai lipseste sa gasesc de ce au pus cocoselul pe ceas, sper eu sa fie cu schepsis.
Hai că m-am prins! Cadranul respectiv fiind al unui ceas solar, manufacturierii lui au vrut să marcheze direcţia în care se mişcă umbra. Aşadar, cocoşul simbolizează răsăritul, asta e clar. De ce ar simboliza câinele apusul? Păi, e un câine domestic (reiese din lanţul cu care e legat), deci unul care păzeşte gospodăria. Iar dupa apus, pe întuneric, câinii de la sate încep să latre când trece cineva pe drum. Deci, ziua durează de la cântatul cocoşilor până la lătratul câinilor.
Oof, tot eu! Nu ştiu, zău, ce v-aţi face fără mine!
Fals: la Assisi, Siena, Florenţa, Perugia etc. ceasul NU e. Pentru că în Umbria şi Toscana timpul nu curge, şi nu e nici durere, nici întristare nici suspin. Paradisul.
RăspundețiȘtergerece interesant! deci cand vrei sa faci timpul sa stea in loc, comanzi un nor sa acopere soarele si asa nema ceas, nema timp, nema nista (ha!)
RăspundețiȘtergereExact!
RăspundețiȘtergereCâinele ţinut în lanţ (dreapta jos) mă revoltă! În stânga jos ce e, "le coq sportif"?
RăspundețiȘtergereAcuma chiar să te revolte? Pe mine m-a mirat, după ce am văzut căței cu stăpânii la biserică, în Mexic, că aici era scris peste tot că nu se putea intra cu patrupedul în lăcașul Domnului. Tocmai la Assisi?
RăspundețiȘtergereCu cocoşul (scuzaţi de cucofonie!) musai îi o poveste, fiindcă apare şi pe eticheta vinurilor originale Chianti. :-?
RăspundețiȘtergereSilavaracald: daaa, apare, e emblema consortiului producatorilor de vin din Toscana, am citit acum ca s-au inspirat de l aniste batalii de prin zona. Umbria e mai spre centru, mai lipseste sa gasesc de ce au pus cocoselul pe ceas, sper eu sa fie cu schepsis.
RăspundețiȘtergereHai că m-am prins! Cadranul respectiv fiind al unui ceas solar, manufacturierii lui au vrut să marcheze direcţia în care se mişcă umbra. Aşadar, cocoşul simbolizează răsăritul, asta e clar. De ce ar simboliza câinele apusul? Păi, e un câine domestic (reiese din lanţul cu care e legat), deci unul care păzeşte gospodăria. Iar dupa apus, pe întuneric, câinii de la sate încep să latre când trece cineva pe drum. Deci, ziua durează de la cântatul cocoşilor până la lătratul câinilor.
RăspundețiȘtergereOof, tot eu! Nu ştiu, zău, ce v-aţi face fără mine!
Asa ziceam si eu, doar ca nu- mi explicam cainele. Face sens.
RăspundețiȘtergere