28 august 2013

Verona- dincolo de Julieta se afla povesti mult mai frumoase


Pentru că e păcat să locuiesc la Roma și să nu bat țara în lung și în lat de câte ori am puțin timp liber, am zis să mergem la Verona.

Trenitalia are, pe durata verii, o promoție  2 în 1 pentru călătoriile de la sfârșitul săptămânii, am aflat de ea în timp ce făceam click ca să cumpăr biletele de tren, așa că am plecat la drum mulțumită de afacere, de faptul că nu-mi tasez vertebrele în mașină ore bune pe autostrada unde în iarnă, din cauza unui incident, am așteptat blocați, morți de sete, foame și alte trăiri de călători, două ore. Și noi mai aveam vreo alte 5 de parcurs.

Revenind: de la Roma până la Verona am făcut aproape trei ore. 

În program am avut: vizitat orașul, privit de la depărtare balconul Julietei, mers, seara, la operă (Arena din Verona sărbătorește 100 de ani de activitate, am văzut Aida în montarea din 1913), dormit, trezit, reluat vizitarea orașului, căutat localuri recomandate de oameni de încredere, aflat că în august erau închise, mulțumit din inimă aplicației Foursquare pentru semnalarea unuia pe care îl vom recomanda și noi mai departe, continuat cu vizitarea obiectivelor neprezentate pe bloguri, ura, la gară și acasă!

În imagine, Ponte di Pietra peste râul Adige care străbate orașul (podul de piatră neluat de ape de peste două mii de ani).

A fost terminat în 100 îHr (mi-am dat seama că nu le am cu îHr și dHr, eu sunt din vremurile cu îen și en) și ar fi trăit mult și bine intact dacă n-ar fi fost niște trupe nemțești care au stricat vreo patru arcuri când s-au retras, în al doilea război mondial.

În 1957, podul a fost reparat.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. acuma e de înțeles de ce au fost distruse: tai comunicarea, învingi dușmanul. sau îl umilești. mai nou se taie internetul și tot acolo se ajunge.

      Ștergere
  2. Nu-i frumos ce spun dar te invidiez pentru plimbarile astea. Ce tine de confort si tehnologie de varf ma cam lasa rece dar orice piatra cladica cu secole in urma ma emotioneaza. Poate unde vad cat de usor se prabusesc pietrele zidite azi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa spun și eu:. Mă uit la casele săsești din Transilvania și mă întreb dacă a fost dintotdeauna vorba de bani sau de dorința de a lăsa ceva peste veacuri.

      Ștergere
    2. ntz, pur si simplu nu aveau placi de mdf ca azi :))

      Ștergere
    3. care plăci or fi fost inventate ca să aibă toată lumea, că doar nu-și permiteau toți piatră de carieră.Deci tot la bani ajungem

      Ștergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...