La doi ani de când Etna a fost introdusă pe lista Patriomoniului Comun al Umanității a UNESCO, Google a făcut posibil ca toată lumea care are acces la internet să poată merge la craterul vulcanului.
Cu ajutorul
Google Street View, de pe scaunul de la birou, fără pași temători, căci ecranul computerului nu arde, vedeți ceea ce tehnicienii au înregistrat la fața locului cu 15 aparate foto care furnizează o panoramă orizontală de 360° și una verticală de 280° (cerul nu ne interesează, nu e așa?)
Pe lângă cel mai mare vulcan activ din Europa, puteți vizita și o expoziție digitală găzduită de Google Cultural Institute care povestește despre lavă, bazalt și folosirea acestora în istoria arhitecturii (siciliene sau nu).
Drum bun, luați-vă apă la voi, e cald în Sicilia! Pentru tur, mergeți aici!
Numai când mă uit la filmul ăsta amețesc. Nu-mi plac vulcanii. Nu-s curios să-i văd mai de aproape. Pliniu cel Bătrân a fost mai curios decât mine. De aia nu mai este în viață. Ar mai fi în viață, dacă nu i-ar fi dat ghes curiozitatea. Vulcanul tocmai începuse să dea pe dinafară. Și Satana (că altfel nu pot să-i spun), demonul curiozității l-a/u împins să ia o barcă și să se apropie de vulcan. A fost suficient. Cenușa, emanațiile toxice l-au ucis. Deci, nu. Nu mă apropii de nici un vulcan. Mai bine stau în pădure la Galata și citesc Istoria naturală a lui Pliniu. E mai cuminte :)
RăspundețiȘtergereA, și despre Empedocle se spune că s-ar fi aruncat înăuntru, ca să-i afle secretul! Când s-o descoperi un vulcan în pădurea de la Galata să nu încercați decât să vă îndepărtați discret!
Ștergere