26 martie 2010

Ei drăcie!

Omul trebuie scos din depresie, nu lăsat să sufere!
Aflu, după o discuţie nefurtunoasă despre sistemul de educaţie din Mexic, că în Canada există scutirea elevului pe motiv de depresie (1. climă, întuneric, frig, astenia de primăvară, 2. societate anglo-saxonă).
Sper că pe lîngă toate astea există şi un psiholog care îi stă aproape cupilului. Eu nu am, aşa că o iau lin şi mă asortez la melodia de mai jos cu o frumoasă eşarfă din mătase. Albă cu puchiţăi roz.


Bookmark and Share

5 comentarii:

  1. As zice sa inversezi 1 cu 2 in argumentatia scutirii pe motiv de depresie. Si da, exista psihologi peste tot, ori macar asistenti sociali specializati in diverse probleme (copii - pe grupe de varsta, nu oricum, persoane cu diabilitati, nou-veniti, femei, negri, albi, galbeni, maronii, tineri, seniori - vezi ce frumos se cheama batranii in tara asta? - si tot asa).
    Revenind la scutire, bad mood e mai serios aici decat poajrul. La pojar, copilul sta acasa si-atat. La bad mood, i se dau pumni de medicamente menite sa-l inveseleasca, in conditiile in care o miutza temeinic executata l-ar scoate si din mama depresiei. Dar asta-i societatea.
    Mie mi-au prescris antidepresive cand, la o luna dupa sosire, m-am plans ca nu pot sa respir din cauza alergiei la polenuri necunoscute. Si ii spusesem doctorului ca am antecendete in alergii de primavara, doar ca la polenurile poluate din Bucuresti deja ma desenzibilizasem si nu mai aveam nici o reactie. Asa sunt invatati medicii la scoala - ca nou-venitii care se plang de una-alta sunt, de fapt, depresivi si n-au nici o problema reala.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici nu stiu cum e mai bine.
    nu-mi place partea cu bulinutele de inghitit, eu cred in yoga.dar cum sa pui copilul sa se contorsioneze?
    si-mi dau seama ca nu stiu daca antidepresivele sunt inveselitoare euforizante si se merge pe faptul ca buna-dispozitie te face sa uiti ca stranuti si lacrimezi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Word of the day: puchitzai.

    And that's why I love ya! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. :) mai ţii minte Prăvale Baba? apropo de şcoală şi mers la şcoală!eu aş vreau să ştiu de ce ţin minte amănunte din astea cînd azi am revăzut un scurt metraj pe care îl mai văzusem fix acum un an şi nu mai ţineam minte NIMIC.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai sa te lamuresc - antidepresivele ai antianxioliticele se prescriu pentru ca medicii pleaca de la concluzia ca simptomele iti sunt provocate de anxietatea schimbarii, nu de o boala in sine. De multe ori chiar asa e, dar nu intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...