11 martie 2010

Monica si iubirea de sine

..sau cum veţi afla cât de ţicnită sunt.

Mă întreabă Mimi ce şi cum văd eu în iubirea de sine.

Cred că trebuie să intri într-o anumită etapă, în viaţă, ca să vezi
iubirea de sine aşa cum mi se arată mie.

Iar eu aşa de tare mă iubesc că dau în egoism.

Asta după ani de făcut pe plac, înghiţit comportamente ticăloase, comportat exemplar, pudibonderii exagerate care acum sunt la nivelul la care , cred eu, ţin doar de eleganţă şi discreţie(nota 10, Monica, te iubeşti!).

Şi-mi iubesc egoismul în fiecare zi în care salut soarele, respir să-mi menţin plămânii roz, mă mişc să mă iubească sângele până la cea mai mică celulă, mănânc sănătos, să nu-mi bat joc de celulele de care vă vorbeam înainte, privesc lucruri frumoase şi caut frumuseţea în fiecare lucru din jurul meu, citesc tot cu acelaşi gând.

Şi egoismul ăsta al meu care nu e decât iubire de sine nu deranjează pe nimeni. Ceea ce e minunat, căci iubirea asta de sine e iubire aşa, în general. De aia vă rog să procedaţi la fel şi să simţiţi că vă auto-iubiţi.(Ce e aici, Din Dragoste???) şi să-i iubiţi şi pe ceilalţi şi să vedeţi în asta iubire faţă de un lucru creat de Cel de Sus. Şi să-l iubiţi şi pe El, că el deja ne iubeşte.

Monica vrea să ştie cum văd Suzi, Vio, Lady Io şi Zazuza treaba asta.

În fotografie, Monica într-un moment din ăsta de iubire care poate fi îndreptată până şi către trei bile şi un perete roz.

21 de comentarii:

  1. alchimistii se rasucesc invidiosi in morminte, ai reusit sa transformi egoismul in iubire generalizata :))

    RăspundețiȘtergere
  2. cei care gresesc isi cauta mereu scuze, nu? va iubesc, ma, dati'mi mie bucata cea mai mare din tortul asta! ca va iubiti pe voi daca o faceti!

    apropo, nu mai stiu unde am citit azi ca ar fi Ziua mondiala a rinichiului! pai ii iubesc de cateori beau apa!ma iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fericiţi trebuie să fie calculii tăi renali, dragii de ei, să se bălăcească în nişte rinichi atât de iubiţi de posesoarea lor! Pe ei, pe drăguţii de calculi (care au de acum o relaţie de-a dreptul intimă cu tine), nu-i iubeşti?

    RăspundețiȘtergere
  4. oh, intentionat ma exprimasem ambiguu cand cu calculii, nu erau ai mei personali, ai familiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu ma iubesc pe zi ce trece mai mult :))
    ce funny e poza

    RăspundețiȘtergere
  6. pacat ca nu e clara. incep sa cred ca nu e doar neputinta noastra la mijloc si faptul ca e un aparat destul de vechi ci ca paharul acela de apa turnat de niste rai pe aparat are efecte ametitoare

    RăspundețiȘtergere
  7. Cer scuze pentru deturnarea discuţiei, dar mi-a trecut chiar acum prin cap şi nu mă pot abţine, trebuie să o împartăşesc cuiva: ce nume feminine extraordinare au hispanicii: "Dolores" şi "Soledad"! În arabă, "Layla" înseamnă "noapte". În persană, "Mojgan" înseamnă "gene" (cu semnificaţia de "gene lungi", un element esenţial al canonului frumuseţii clasice persane). Aoleu, ameţitor! Cum să le rezişti?

    Tu ştii din astea?

    RăspundețiȘtergere
  8. ba io nu cred ca e deturnare, că numai din iubire pot ieşi asemenea nume.
    Adaug: Cruzecita- muchacha noastră, Concepción, zisă şi Connie,- tanti de la bancă, Remedios- de după Remedios Varo,Asunción,Lupita care vine de la Guadalupe unde văzură Fecioara. Apoi am mai citit despre prenume cum María de Jesús,María de los Ángeles, Inmaculada, Encarnación,Sacramenta şi or mai fi.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si Bienvenida :)

    Uite si leapsa, multumesc: http://bucurestiuldevis.blogspot.com/2010/03/iubirea-de-sine-miroase-bine.html

    RăspundețiȘtergere
  10. uuuuuuuuuuu... ia sa detaliez eu ce i-am zis lu' Lady Io. dar asta numai dupa ce imi voi fi dragalit casa cu aspiratoru' :)). nu de alta, dar pisicile au inceput va sa zica sa napraleasca... brrrrrr...

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu ma iubesc nespus, uneori am impresia ca sint indragostita de mine ha ha ha Sint de acord, asadar, cu dragostea ce ti-o porti:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ina, pai nu?
    A, A. mi-a mai venit in minte un nume care ma duce cu gandul la Stalpii societatii-> Pilar, alintata Pili

    RăspundețiȘtergere
  13. Mmmţ, numele date de tine sunt inspirate de creştinism, în timp ce alea de care ziceam eu sunt general feminine, neinspirate de vreo religie. De fapt, asta e o chestie "latino" (că şi brazilienii o au) pe care nu o înţeleg: să-ţi botezi oraşe cu nume ca Concepcion, Santa-Cruz, Veracruz, Anuncion, Salvador şi altele. Plus tone de nume de sfinţi.

    RăspundețiȘtergere
  14. aaaaaaa, pricep. pai si Pilar nu se inscrie in categoria ta? n-ai vrea sa te sustzie vreo Pilar la necaz? Nu prea e feminin, nu? Dolores imi pare, totusi, pana ma documentez, inspirat din niste calvaruri biblice, ceva. reviu dupa o discutie cu cine ar putea sti, ca pe google nu ma bazez la din astea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Supriză! Etimologia lui "Dolores". Stai să vezi despre "Pilar"! Şi dacă-ţi spun că şi "Soledad" tot de la Fecioara Maria vine, înţelegi ce mă irită.

    Nu ştiai de situl ăsta, este?

    RăspundețiȘtergere
  16. Monica, si mie imi place ca te iubesti. Nu cred ca oamenii care nu se iubesc sint oameni fericitzi, nemaivorbind de agreabili, sau, in fine, cum s-o spune.
    Am un mic issue: CARE poza? Nu vaz nici o poza. Azi am avut numai adventuri cu poze (la suzi, ba apare, ba dispare una poza; la dta, nu e de loc, dar scrii despre). S eu dilie?

    RăspundețiȘtergere
  17. Vera, mi-e teamă că vă dau o veste proastă: poza chiar există! Aia mică, roz, cu nişte ouă prin ea!

    Dacă daţi de un neuropsihiatru bun, să mi-l recomandaţi şi mie!

    RăspundețiȘtergere
  18. De ce nu lasi un comentariu si la celalalt concurs? in caz ca nu castigi cu blogul ai sansa sa iei unul din celelalte 10 premii :D http://www.hotcity.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=465

    RăspundețiȘtergere
  19. ABIA ACUM AFLU CA AM PARTICIPAT LA UN CONCURS!

    nici nu voiam nici nu am cum profita de vreun premiu. dar bine ca mi-ai zis

    RăspundețiȘtergere
  20. Draga mea Monique,
    Postarea de fata e una dintre cele mai reusite - nu-mi zice de ce, caci stiu: vine din preaplinul sufletului, asa-i? :)
    Oricum, chestia asta a granitei fragile dragoste de sine - egoism mi se pare destul de simplu de descifrat, iar tu ai facut-o deja clar: egoism e atunci cand dragostea de sine raneste pe cei/ pe cineva dintre cei din jurul persoanei cu pricina. Asa ca, avind convingerea ca tu share-uiesti (sorry pt. barbarism, dar mi se pare mai expresiv decat "a imparti" - termenul nostru pare uneori cu valente negative...) sentimentele de bine derivate din iubirea de sine...de ce nu atunci?! By the way: corect 100% - intelepciunea asta a iubirii de sine vine DOAR intr-o anumita etapa a vietii. Fericiti cei care au scapat la timp din etapele anterioare (vezi paragraful 4) ;)
    Pup u

    RăspundețiȘtergere
  21. Alina, asa e. Simtim la fel. Tare mi-e ca in cultura orientala asta se poate si fara paragraful 4 si o sa fac tot posibilul ca macar copiii mei sa nu aiba nevoie de din astea:) oh, proiectii pe pielea urmasilor!

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...