17 ianuarie 2012

Filme şi filmuleţe

Cum nu are rost să povestim despre revoluţii şi tragedii (nu suntem cu toţii la curent cu tot ce se petrece ori la voi ori la noi) să vă spun cu ce filme mi-am mai gâdilat retina.

În primul rând, nu ştiu dacă sunteţi la curent cu My French Film Festival. Vă faceţi un cont, e gratis. Vedeţi, eventual comentaţi, poate chiar votaţi. Eu cred că aşa arată viitorul în privinţa festivalurilor de film.


Apoi, pentru că tot a fost La Befana, un desen animat extraordinar de plăcut, Săgeata albastră. E în italiană, se bazează pe romanul lui Gianni Rodari (ale cărui cărţi nu lipseau din pachetele oferite premianţilor şcolari), iar coloana sonoră e semnată de Paolo Conte. Să mai spun că vocea unuia dintre personaje îi aparţine lui Dario Fo.

În ultimul rând, duminică seara am fost la cinema şi am văzut L'Industriale. Povestea patronului unei fabrici din nordul Italiei care se confruntă cu probleme financiare. Şi apoi personale. În film se pronunţă de trei-patru ori cuvîntul "rumeno", niciodată cu sentimente pozitive în spatele cuvântului. O ecranizare plină de clişee (nu doar cel cu românul, care este un garajist îndrăgostit de soţia industriaşului care îi oferă o geacă roşie în schimbul scăunelului făcut de el în timpul liber din sârma unui dop de prosecco) la care am mers ca să văd în ce ţară trăiesc şi pentru că mă feresc de comediile grobiene (nu prea sunt filme la cinema, noroc cu festivalul online despre care vă povesteam înainte.)

6 comentarii:

  1. Vai, ce pont bun despre site-ul - festival, multumesc!
    Ai vazut War Horse? E o poveste gingasa, induiosator de bine spusa vizual.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, mersi de pont si tie! O sa il caut.

    RăspundețiȘtergere
  3. pfaaaaaaa, geniala asta cu site-ul, mercic!!! eu ma tot uit la filme austriece in ultima vreme, ma minunez si acum, dupa atatia ani, cat umor au astia, dom'le! rad cu sughituri si bat cu piciorul in podea, chirai si aplaud! parol! ultimul meu favorit de fapt e un serial, l-am vazut si in RO pe axn parca, Vier Frauen und ein Todesfall. niste tampite :))! delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum sa nu aiba umor? Cred ca orice popor il are, doar ca nu o fi ca al nostru. Eu stau sa ma gandesc daca e compliment sau nu cand mi s-a spus ca am umor englezesc. Am ras o seara intreaga pe tema unuia care, de cate ori se intorcea acasa, voia sa vorbeasca cu sotia si ea, in loc sa participe, se apuca si canta la chitara. Eu vizualizez.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum sa nu aiba umor? Cred ca orice popor il are, doar ca nu o fi ca al nostru. Eu stau sa ma gandesc daca e compliment sau nu cand mi s-a spus ca am umor englezesc. Am ras o seara intreaga pe tema unuia care, de cate ori se intorcea acasa, voia sa vorbeasca cu sotia si ea, in loc sa participe, se apuca si canta la chitara. Eu vizualizez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Până la urmă am aflat că e gratis doar în anumite colţuri ale Europei. Mă iertaţi pentru confuzie.

    RăspundețiȘtergere

Mulțumesc pentru comentariu. Cu siguranță nu e violent și nici măcar un nenorocit de spam. Vă răspund imediat ce pot!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...